- 1 ulas Bawang Putih (dicincang)
- 2 sudu besar Daun Parsli (dicincang halus)
- 10 biji Cendawan Butang
- 1 cawan Stok Ayam
- 1 sudu Mentega
- 1/4 cawan Krim
Bahan-bahan Stik Daging :
- Daging Ribeye
- Keju Parmesan
- Garam
- Lada Hitam
Bahan-bahan Komplot Lada Benggala :
- 1 biji Lada Benggala Merah(dipotong julienne)
- 1/2 cawan Stok Ayam
- 1/2 biji Bawang Merah (dihiris)
- 1/2 ulas Bawang Putih (dicincang)
- 1 sudu besar Daun Pasli (dicincang)
- Bahan Pastri Puff Strip:Pastri Puff
Cara-cara penyediaan Ragu Cendawan :
- Tumiskan bawang putih dan cendawan di atas kuali sehingga wangi.
- Masukkan daun parsli, stok ayam dan krim dan reneh hingga hampir kering.
- Akhir sekali,masukkan mentega.
Cara-cara Penyediaan Stik Daging :
- Salutkan daging dengan sedikit garam dan lada hitam.
- ‘Sear’ daging di kedua-dua bahagian sehingga warna perang.
- Letakkan ragu cendawan, dan taburkan keju parmesan di atas daging dan masukkan ke dalam ketuhar selama 35 minit dengan suhu 100 darjah celcius.
- Keluarkan daging dari ketuhar dan biar seketika.
Cara-cara Penyediaan Komplot Lada Benggala :
- Goreng semua bahan kering dengan sedikit minyak hingga wangi.
- Masukkan stok ayam dan reneh hingga hampir kering.
- Masukkan garam dan lada hitam secukup rasa.
Penyediaan Pastri Puff Strip:Potong pastri puff dan bakar di dalam ketuhar dengan suhu 220 darjah celcius hingga warna kuning keemasan.
No comments:
Post a Comment