- 1 genggam Soo Hoon
- Jus Limau Kasturi
- Sos Ikan
- 2 batang Cili Padi (dihiris halus)
- 1 batang Cili Merah (dihiris halus)
- 1 batang Timun (dimayang)
- 2 tangkai Daun Ketumbar (dihiris)
- 3 sudu besar Bawang Goreng
- 1 sudu besar Udang Kering (digoreng garing)
- 1 biji Tomato (dimayang)
Cara-cara :
- Untuk buat sos, gaulkan jus limau, sos ikan, cili padi, cili merah dan tambah gula secukup rasa.
- Dalam mangkuk yang besar, campurkan kesemua bahan yang lain dan gaul hingga rata.
- Masukkan sos dan gaul sekali lagi.
- Hiaskan dengan lebih bawang goreng, daun ketumbar, udang kering dan sedikit cili merah.
Kumpulan Biru: Amita (Ketua), Felix, Imelda, Danial, Wahidan
No comments:
Post a Comment