- 5 biji Bawang Besar
- 10 ulas Bawang Putih
- 1 ½ inci Halia
- 1 inci Lengkuas
- 20 tangkai Cili Kering
- 1 cawan Santan Pekat/Susu Cair
- 2 sudu Maggi Cukup Rasa
- 5 sudu besar Air Asam Jawa
- 2 sudu besar Serbuk Kunyit
- 10 helai Daun Kunyit
- 1 kg Isi Udang (dicuci bersih)
- 4 keping Isi Ikan
- Aluminium Foil (untuk membungkus)
Cara-cara :
- Campurkan kesemua bahan-bahan dan sesuaikan rasa.
- Susun daun kunyit di atas aluminium foil.
- Letakkan bahan kisar, kemudian letakkan udang dan letak bagi bahan kisar.
- Bungkus bersama aluminium foil dan bakar dengan suhu 200C selama 10-15 minit.
Kumpulan Merah: Zamir (Ketua), Ary Malik, Brian, Ezani, Shahriah
No comments:
Post a Comment