- 1-2 biji Bawang (dicincang)
- ½ batang Daun Saderi (dicincang)
- 1 batang Lobak (dicincang)
- ½ batang Fennel (dicincang)
- 1 liter Stok Ikan
- 200ml Krim
- Daun Persley
- Kupang Hijau
- Krim
Bahan-bahan Hidangan B :
- 1 biji Ubi Kentang (dipotong)
- 1 biji Keledek (dipotong)
- Jejari Kentang
Bahan-bahan Hidangan C :
- 2 biji Telur
- Minyak Neuvida
- Cuka
- Daun Selasih
Cara-cara Penyediaan Hidangan A :
- Tumiskan bawang sehingga keperangan. Kemudian, masukkan daun saderi, lobak dan fennel dan tumis sehingga sayur layu.
- Masukkan kupang dan salutkan dengan campuran sayur.
- Campurkan stok ikan dan tutupkan periuk untuk biarkan kupang dikukus dalam rebusannya.
- Setelah kupang masak campurkan krim dan parsley serta garam dan lada secukupnya
Cara-cara Penyediaan Hidangan B :
- Rebuskan ubi kentang dan keledek sehingga empuk.
- Kemudian gorengkan dalam minyak secukupnya sehingga garing.
- Taburkan garam secukup rasa.
Cara-cara Penyediaan Hidangan C :
- Kisarkan bahan-bahan sehingga mendapat mayonis yang diingini.
- Ubah rasa mengikut citarasa.
No comments:
Post a Comment