Tuesday, December 13, 2011

Chapati Mini Berinti dan Raita - Amita


Bahan-bahan A :
  • Tepung Gandum
  • Tairu
  • Air Mawar
  • Garam

Bahan-bahan B :
  • 3 butang Cendawan (potong sehingga halus)
  • ½ biji Bawang Merah (potong sehingga halus)
  • 1 ulas Bawang Putih (potong sehingga halus)
  • 1 biji Kentang (masak sehingga lembut)
  • 1 biji Telur
  • 2 sudu besar Tepung Gandum
  • Jintan Manis dan Garam

Bahan-bahan C :
  • ¼ Timun (dihiris)
  • ¼ Tomato (dihiris)
  • ¼ Bawang Merah (dihiris)
  • Garam dan Tairu


Cara-cara Penyediaan Bahan A :
  • Campurkan semua bahan-bahan di atas sehingga sebati dan menjadi adunan.
  • Panaskan pan dan masak chapati dengan sedikit minyak.

Cara-cara Penyediaan Bahan B :
  • Masukkan cendawan, bawang merah, bawang putih sehingga harum.
  • Kisarkan semua bahan tarmasuk kentang dan talur dan jintan manis dan garam.
  • Bentukan kepada bebola dan goreng sehingga kedua-dua permukaan menjadi ranggup.

Cara-cara Penyediaan Bahan C :
  • Campurkan semua bahan-bahan di atas sehingga sekata

No comments:

Post a Comment