- Tepung Gandum
- Tairu
- Air Mawar
- Garam
Bahan-bahan B :
- 3 butang Cendawan (potong sehingga halus)
- ½ biji Bawang Merah (potong sehingga halus)
- 1 ulas Bawang Putih (potong sehingga halus)
- 1 biji Kentang (masak sehingga lembut)
- 1 biji Telur
- 2 sudu besar Tepung Gandum
- Jintan Manis dan Garam
Bahan-bahan C :
- ¼ Timun (dihiris)
- ¼ Tomato (dihiris)
- ¼ Bawang Merah (dihiris)
- Garam dan Tairu
Cara-cara Penyediaan Bahan A :
- Campurkan semua bahan-bahan di atas sehingga sebati dan menjadi adunan.
- Panaskan pan dan masak chapati dengan sedikit minyak.
Cara-cara Penyediaan Bahan B :
- Masukkan cendawan, bawang merah, bawang putih sehingga harum.
- Kisarkan semua bahan tarmasuk kentang dan talur dan jintan manis dan garam.
- Bentukan kepada bebola dan goreng sehingga kedua-dua permukaan menjadi ranggup.
Cara-cara Penyediaan Bahan C :
- Campurkan semua bahan-bahan di atas sehingga sekata
No comments:
Post a Comment