- Ikan Tengiri (dipotong dadu)
- Bawang Besar (dipotong dadu kecil)
- Bawang Merah Kecil (dipotong dadu kecil)
- Bawang Putih (dipotong dadu kecil)
- Timun (dipotong dadu kecil)
- Cili Merah (dipotong dadu kecil)
- Cili Hijau (dipotong dadu kecil)
- Cili Padi (dipotong dadu kecil)
- Daun Ketumbar (dipotong dadu kecil)
- Bunga Kantan (dipotong dadu kecil)
- Jus Limau Nipis
- Maggi Cukup Rasa
Cara-cara :
- Masakkan ikan tenggiri bersama jus limau nipis. Keluarkan ia dan iarkan ia sejuk selama 25 minit.
- Campurkan sayur yang telah dipotong dadu tadi dan perasakan ia bersama garam,lada hitam serta Maggi Cukup Rasa
- Gaul sehingga sebati dan masukkan pula isi ikan tadi dan hidangkan.
Susunan Hidangan :
- Susun Hinava di atas pinggan hidangan.
- Sedia untuk dihidang.
No comments:
Post a Comment