- 1 keping Roti Tortilla
- 8 ekor Udang Harimau (dibersihkan)
- 2 ulas Bawang Putih (dicincang)
- 2 ulas Bawang Merah (didadu)
- 2 biji Limau Nipis (diambil jus)
- 1 tangkai Daun Ketumbar
- ½ sudu kecil Serbuk cili
- ¼ cawan Minyak Neuvida
- 100gm Buah Tembikai
- 100gm Strawberi
- 20gm Kyuri (didadu)
- ¼ cawan Keju Jack (parut)
- ½ cawan Susu Segar
Cara-cara :
- Potongkan roti bentuk memanjang, gorengkan hingga garing. Pada masa yang sama, perap udang bersama bawang putih, jus limau,serbuk cili, daun ketumbar dan minyak neuvida. Perasakan dengan garam dan lada hitam.
- Panaskan kuali dan cairkan keju jack bersama susu, masak hingga sedikit pekat. Kemudian, alihkan ke dalam mangkuk hidang.
- Untuk penyediaan salsa tembikai, campurkan tembikai, strawberi, bawang merah dan daun ketumbar, perasakan dengan garam dan jus limau.
- Tumis udang hingga masak susunkan di dalam mangkuk berisi sos keju, hiaskan dengan salsa
No comments:
Post a Comment