- 2 biji Bawang Merah (dihiris)
- 2 ulas Bawang Putih (dihiris)
- 8 helai Daun Kari
- 1 biji Cili Merah (dihiris)
- 1 sudu kecil Serbuk Cili Kisar
- 1 sudu kecil Jintan Putih
- Secubit Jintan Manis
- 2 biji Buah Pelaga
- 1 sudu kecil Serbuk Kunyit
- 2 biji Kentang (dipotong dadu)
- 200ml Air
- Garam dan Lada secukup rasa
- Minyak Neuvida
- 10 titik Air Mawar
Cara-cara :
- Tumis bawang merah, bawang putih, cili merah dan daun kari selama 2 minit dengan minyak neuvida.
- Tambahkan serbuk kunyit, buah pelaga dan bahan kisaran dan tumis selama 5 minit.
- Tambahkan kentang dan goreng selama 2 minit dan kacau sehingga semua tumisan melekat pada kentang.
- Kemudian tambah air dan masak dengan api besar salama 20 minit atau sehingga menjadi kering.
- Tambahkan air mawar, garam dan lada secukup rasa.
No comments:
Post a Comment