- 6 biji Bawang Besar (dipotong separuh bulan dan hirisan halus)
- 3 sudu besar Minyak
- 1 Tangkai Rosemary
- 2 liter Stok Ayam (kalau boleh gantikan dengan stok lembu)
- Garam dan Serbuk Lada Hitam
- 8 Keping Roti Perancis (dipotong bulat atau bentuk yang digemari)
- ½ cawan Keju Parmesan
Cara-cara :
- Tumis bawang dengan minyak sehingga berwarna perang dan harum.
- Selepas itu, renehkan bawang goreng dalam stok ayam sehingga rasa sup sudah cukup pekat bersama-sama dengan rosemary.
- Masukkan garam dan serbuk lada hitam mengikut cita rasa sendiri.
- Bakar roti perancis di dalam ketuhar sehingga ranggup. Taburkan keju di atas roti dan bakar sehingga cair.
- Tuangkan sup di dalam mangkuk dan letakkan roti perancis di tengah-tengah sup.
Kumpulan Merah: Shahriah (Ketua), Wahidan, Amita, Azlina, Deena, Danial
No comments:
Post a Comment