- Air Rebusan Koktail
- 5 liter Air
- 3kg Gula
- 4 helai Daun Pandan
- 4 biji Cengkih
- 3 batang Kulit Kayu Manis
- 100ml Air Mawar
- 50ml Asam Jawa
- Segenggam Daun Pudina (dimayang halus)
- 2 biji Tembikai Susu (dipotong dadu)
- 1 biji Tembikai (dipotong dadu)
- 1 biji Nenas (dipotong dadu)
- 1 biji Betik (dipotong dadu)
- 10 biji Mangga (dipotong dadu)
Cara-cara :
- Masukkan kesemua bahan ke dalam periuk besar dan masak sehingga gula cair.
- Setelah itu, masukkan nenas dan tembikai susu ke dalam air gula yang panas dahulu.
- Setelah sejuk, masukkan buah-buahan yang lain dan masukkan daun pudina.
- Masukkan banyak ais ke dalam ‘cocktail’ dan hidang sejuk.
Kumpulan Merah: Zamir (Ketua), Ary Malik, Brian, Ezani, Shahriah
No comments:
Post a Comment