- 10 keping Roti Perancis (dihiris sederhana)
- 6 biji Tomato Ceri Merah (dipotong empat)
- 6 biji Tomato Ceri Kuning (dipotong empat)
- ½ biji Bawang Besar (dipotong dadu)
- 1 sudu kecil Capers (dicincang kasar)
- 7 helai Daun Selasih (dimayang halus)
- ½ biji Lemon (jus)
- 3 sudu besar Minyak Neuvida
- Garam
- Secubit Lada Sulah
Bahan-bahan Bruschetta Bersama Mozarella :
- 10 keping Roti Perancis
- 5 keping Tomato (dipotong dua)
- 10 keping Keju Mozzarella
- 10 helai Daun Selasih
- 2 sudu besar Minyak Neuvida
- Secubit Garam
- Secubit Lada Hitam (ditumbuk halus)
Cara-cara Penyediaan Bruschetta Bersama Salsa :
- Bakar roti Perancis selama 10-15 minit pada suhu 170–180C atau sehingga keperangan.
- Sambil itu, campurkan kesemua bahan salsa sehingga sebati.
- Tuangkan satu sudu kecil salsa di atas kepingan roti.
Cara-cara Penyediaan Bruschetta Bersama Mozarella :
- Bakar roti seperti bruschetta pertama.
- Sambil itu, susun sekeping tomato bersama satu keeping keju mozzarella dan sehelai daun selasih.
- Ulangan langkah kedua sehingga cukup 10 dan perapkan bersama minyak Neuvida, garam dan lada hitam.
- Setelah roti telah masak, susun kepingan mozzarella, tomato dan daun selasih itu di atas roti.
Kumpulan Biru: Zamir (Ketua), Felix, Ary Malik, Imelda, Ezani, Brian
No comments:
Post a Comment