- Daging Rusuk (dipotong 2 inci x 2 inci)
- Sos Tiram
- Herbal Campuran (bahan perapan)
- Garam
Bahan-bahan Kambing Berempah Rosemary Panggang :
- Kambing (bahagian shoulder)
- Lada hitam kasar
- Garam
- Herba Rosemary
- HP Sos
Bahan-bahan Sos :
- Dijorn Mustard
- Mustard Kasar (yang mempunyai biji)
- Herba thyme (dicincang halus)
Cara-cara Penyediaan Daging Panggang :
- Perapkan daging selama 1 jam dan cucuk dengan lidi.
- Bakar sehingga masak atau setengah masak (medium well)
Cara-cara Penyediaan Kambing Berempah Rosemary Panggang :
- Perapkan kambing dengan kesemua bahan. Biarkan seketika.
- Kemudian Panggang Kambing yang telah diperap tadi.
- Sedia untuk dihidangkan bersama Sos, Buah-buahan dan Kentang Bakar.
Cara-cara Penyediaan Sos :
- Gaul kesemua bahan sehingga sebati.
- Sedia dihidangkan bersama Kambing Panggang.
Kumpulan Merah: Danial(Ketua), Amita, Deena, Wahidan, Shahriah, Zuraidah, Zamir
No comments:
Post a Comment