Wednesday, December 7, 2011

Daging Panggang & Kambing Berempah Rosemary Panggang - Kumpulan Merah


Bahan-bahan Daging Panggang :
  • Daging Rusuk (dipotong 2 inci x 2 inci)
  • Sos Tiram
  • Herbal Campuran (bahan perapan)
  • Garam

Bahan-bahan Kambing Berempah Rosemary Panggang :
  • Kambing (bahagian shoulder)
  • Lada hitam kasar
  • Garam
  • Herba Rosemary
  • HP Sos

Bahan-bahan Sos :
  • Dijorn Mustard
  • Mustard Kasar (yang mempunyai biji)
  • Herba thyme (dicincang halus)

Cara-cara Penyediaan Daging Panggang :
  • Perapkan daging selama 1 jam dan cucuk dengan lidi.
  • Bakar sehingga masak atau setengah masak (medium well)

Cara-cara Penyediaan Kambing Berempah Rosemary Panggang :
  • Perapkan kambing dengan kesemua bahan. Biarkan seketika.
  • Kemudian Panggang Kambing yang telah diperap tadi.
  • Sedia untuk dihidangkan bersama Sos, Buah-buahan dan Kentang Bakar.

Cara-cara Penyediaan Sos :
  • Gaul kesemua bahan sehingga sebati.
  • Sedia dihidangkan bersama Kambing Panggang.


Kumpulan Merah: Danial(Ketua), Amita, Deena, Wahidan, Shahriah, Zuraidah, Zamir

No comments:

Post a Comment