- Roti Perancis (dipotong)
- Mentega
- Keju lembut (Crème Cheese)
Bahan-bahan Kentang Bakar :
- Kentang Russet (dipotong 6 bahagian)
- Mentega (dalam suhu bilik)
- Garam
- Kertas Aluminium
Bahan-bahan Sos Perang Rosemary :
- ½ cawan Serbuk Sos Perang
- 1 cawan Air
- 3 tangkai Rosemary
Cara-cara Penyediaan Roti Bakar Keju :
- Sapukan mentega dan keju pada roti perancis pada sebelah saja dan bakar kedua-dua permukaan sehingga ranggup.
- Sedia dihidangkan bersama Daging Panggang dan Sos Perang Rosemary.
Cara-cara Penyediaan Kentang Bakar :
- Sapukan mentega pada potongan kentang dan perisa dengan garam secukupnya.
- Balutkan kentang dengan kertas aluminium dan bakar sehingga kentang menjadi lembut.
Cara-cara Penyediaan Sos Perang Rosemary :
- Campurkan semua bahan-bahan di atas dan reneh sehingga sekata, pekat dan rosmerry sudah sebati dengan sos.
- Tapis sos supaya tiada sisa-sisa rosemary.
Kumpulan Merah: Danial(Ketua), Amita, Deena, Wahidan, Shahriah, Zuraidah, Zamir
No comments:
Post a Comment