- Bawang Merah (dikisar kasar)
- Bawang Putih (dikisar kasar)
- Kulit Limau Nipis
- Jus Limau Nipis
- Garam
- Gula
- Minyak
Bahan-bahan Sos Cili Masam Manis :
- Cili Merah (dikisar kasar)
- Bawang Putih (dikisar kasar)
Cara-cara Penyediaan Udang dan Sotong Panggang :
- Campurkan bawang merah, bawang putih, kulit limau nipis, jus limau nipis dan gaul sehingga sebati.
- Ubah rasa dengan garam dan gula.
- Masukkan udang dan sotong dan biarkan ia diperap bersama bahan-bahan tadi.
- Selepas diperapkan, panggang udan dan sotong tersebut.
- Sedia dihidangkan bersama sos cili masam manis
Cara-cara Penyediaan Sos Cili Masam Manis :
Campurkan air, cuka, garam dan gula untuk dididihkan dan direnehkan.
Kumpulan Biru: Imelda(Ketua), Ary Malik, Felix, Ezani, Azlina, Brian, Saiful
No comments:
Post a Comment