- Tepung
- Telur
- Minyak
- Lada Hitam
Bahan-bahan Sos Zaitun dan Udang :
- Serbuk Lada Putih
- Serbuk Lada Hitam
- Garam
- Cili (dipotong dadu)
- Bawang Putih (dicincang)
- Minyak
- Daun Fennel
- Zaitun Hitam
- Udang
Cara-cara Penyediaan Ravioli Telur :
- Masukkan telur, minyak dan lada hitam ke dalam mangkuk besar dan kacau sehingga sebati.
- Selepas itu, masukkan tepung, sedikit demi sedikit dan kacau bersama aduan telur hingga menjadi doh. Tambah tepung jika perlu.
- Kemudian, uli doh tersebut sehingga anjal dan sehingga menjadi nipis.
- Akhir sekali potong doh tersebut kepada bentuk petak.
- Rebuskan di dalam periuk berisi air panas.
Cara-cara Penyediaan Sos Zaitun dan Udang :
- Panaskan kuali bersama sedikit minyak, kemudian, masukkan cili, bawang putih, gara dan lada. Gaul bahan-bahan tersebut sehingga bawang menjadi lembut dan perang.
- Pada masa yang sama, rebuskan udang di dalam periuk berisi air panas. Biarkan masak dan ketepikan.
- Akhir sekali, perapkan sos bersama daun fennel, zaitun hitam dan udang sebelum dihidangkan.
No comments:
Post a Comment