Friday, December 2, 2011

Pasta Segi Tiga Ceram Udang - Saiful


Bahan-bahan Pasta Segi Tiga :
  • Tepung
  • Telur
  • Minyak
  • Garam

Bahan-bahan Ceram Udang :
  • Udang (dicincang)
  • Tomato (dipotong dadu)
  • Bawang Kuning (dipotong dadu)
  • Bawang Putih (dipotong dadu)

Cara-cara Penyediaan Pasta Segi Tiga :
  • Gaulkan tepung bersama telur, minyak dan garam secukup rasa sehingga menjadi doh.
  • Kemudian, rehatkan doh selama 5 minit.
  • Selepas itu, 'roll' doh sehingga menjadi nipis dan potong mengikut citarasa.

Cara-cara Penyediaan Ceram Udang :
  • Buang kulit udang dan cincang sampai halus.
  • Panaskan kuali dengan sedikit minyak dan tumiskan, bawang putih, bawang kuning dan tomato bersama udang.
  • Akhir sekali, masukkan inti ke dalam doh dan masak.

No comments:

Post a Comment