- Tepung
- Telur
- Minyak
- Garam
Bahan-bahan Ceram Udang :
- Udang (dicincang)
- Tomato (dipotong dadu)
- Bawang Kuning (dipotong dadu)
- Bawang Putih (dipotong dadu)
Cara-cara Penyediaan Pasta Segi Tiga :
- Gaulkan tepung bersama telur, minyak dan garam secukup rasa sehingga menjadi doh.
- Kemudian, rehatkan doh selama 5 minit.
- Selepas itu, 'roll' doh sehingga menjadi nipis dan potong mengikut citarasa.
Cara-cara Penyediaan Ceram Udang :
- Buang kulit udang dan cincang sampai halus.
- Panaskan kuali dengan sedikit minyak dan tumiskan, bawang putih, bawang kuning dan tomato bersama udang.
- Akhir sekali, masukkan inti ke dalam doh dan masak.
No comments:
Post a Comment