- Daging (dicincang)
- Cendawan (dihiris)
- Jeruk Cili (dihiris)
- Daun Bawang (dihiris)
- Telur
- Serbuk Bawang Putih
- Serbuk Stok Ayam Maggi
- Garam
Bahan-bahan Fold-Over Pear dan Kiwi :
- Pastri Puff (dipotong bulatan)
- Buah Kiwi
- Buah Pear
- Cuka Perang
- Serbuk Kayu Manis
- Keju Mozzarella
Bahan-bahan Sos :
- Gula Perang
- Krim
- Kayu Manis
- Buah Pear
Cara-cara Penyediaan Puding :
- Panaskan kuali, dan masak daging dan cendawan. Masukkan telur dan gaul sehingga rata dan ketepikan.
- Selepas itu, panaskan periuk bersama air dan kukus puding sehingga masak.
- Ketepikan untuk hidangan.
Cara-cara Penyediaan Fold-Over Pear dan Kiwi :
- Perapan pear dan kiwi bersama cebisan mozzarela, gula perang dan serbuk kayu manis.
- Sapukan minyak di dalam dulang, letak pastri puff di atasnya.
- Letak pear, kiwi dan cebisan mozzarella ke atas pastri puff dan bakar di dalam ketuhar dengan suhu180 darjah celcius selama 20 minit.
- Keluarkan setelah masak dan lipat ia menjadi dua.
Cara-cara Penyediaan Sos :
- Ambil kuali dan letakkan gula perang, krim, kayu manis dan buah pear.
- Gaul sehingga sebati dan menjadi sos.
No comments:
Post a Comment