- Bahan-bahan untuk Kastard:
- Kuning Telur
- Gula Perang
- Serbuk Kayu Manis
- “Mascarpone”
- Garam
Cara-cara menyediakannya:
- Pukul kuning telur bersama gula perang dan serbuk kayu manis. Kemudian, masukkan “mascarpone” dan garam secukup rasa.
- Masukkan ia ke dalam acuan kek dan kukus ia sehingga masak.
- Selepas itu, keluarkan ia dan biarkannya sejuk.
- Bahan-bahan untuk Jeli Beri:
- Gula
- Serbuk Kayu Manis
- Strawberi
- Garam
Cara-cara menyediakannya:
- Panaskan periuk dan masak gula bersama serbuk kayu manis dan strawberi.
- Perasakan ia dengan garam dan kemudian, masukkan ia ke dalam bekas kastard yang telah disejukkan tadi.
- Bahan-bahan untuk Hiasan:
- Beri Biru
- Mascarpone
- Daun “Fennel”
Cara-cara menghias:
- Hiaskan kastard tadi bersama beri biru, mascarpone dan daun fennel.
MENARA BERI :
Bahan-bahan untuk Roti:
- Roti
- Telur
- Gula
- Garam
- Esen Vanila
- Serbuk Kayu Manis
Cara-cara menyediakannya:
- Adunkan telur bersama gula, esen vanilla , serbuk kayu manis dan garam secukup rasa.
- Kemudian celupkan roti bersama bahan-bahan tadi dan gorengkan ia.
Bahan-bahan untuk Krim “Mascarpone”:
- “Mascarpone”
- Gula
- Esen Vanilla
Cara-cara menyediakannya:
- Masukkan “Mascarpone” ke dalam mangkuk bersama gula dan esen vanila.
- Pukul bahan-bahan tersebut sehingga sebati.
Bahan-bahan untuk Beri Bersalut:
- Beri
- Jeli Beri
Cara-cara menyediakannya:
- Salutkan beri didalam jeli beri.
SUSUNAN HIDANGAN :
- Susun roti telur di atas pod kastard beri dan salutkan ia bersama krim “mascarpone”.
- Susunkan juga beri bersalut di atasnya.
- Sedia untuk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment