- 1 cawan Tepung Gandum
- 1 sudu besar Minyak Neuvida (digaul dan diadun)
- Garam
- 1 biji Telur
- Herba 'Oregano' Kering
Bahan-bahan Sos Udang Bermentega :
- 1 ulas Bawang Putih (dicincang)
- Garam
- Lada
- Udang (dicincang halus)
Bahan-bahan Sos :
- Buah Tomato (dipotong dadu)
- Lada Benggala Kuning (dipotong dadu)
- Kacang Buncis (dipotong kecil)
- Mentega
- Udang
- Bawang Putih
- 'Oregano' Kering
- Garam
- Lada Hitam
Cara-cara Penyediaan Ravioli :
- Gaul dan adunkan tepung gandum, minyak neuvida dan garam sehingga rata. Ulikan selama 5 minit sehingga 'springy' apabila disentuh.
- Kemudian, biarkan doh tersebut rehat seketika dan tutup dengan pembalut aluminium
Cara-cara Penyediaan Sos Udang Bermentega :
- Tumiskan bawang putih dan udang. Perasakan dengan garam dan lada secukup rasa dan ketepikan.
- Kemudian masukkan bahan tumisan tadi ke dalam pasta ravioli dan masak di dalam air panas yang direbus dengan sedikit garam.
Cara-cara Penyediaan Sos :
- Tumiskan udang dan bawang putih dalam sedikit minyak.
- Selepas itu, masukkan sayuran dan perisakan bersama garam dan lada.
- Tutupkan api dan masukkan satu sudu besar mentega dan gaul semua bahan-bahan sehingga sebati.
nmpk ringkas resepi nie..emm nk cuba la buat sendiri..tq=)
ReplyDelete