- 3 keping Daging
- 5 biji Lada Hitam (ditumbuk)
- 1 sudu Sos Tiram
- 1 batang Kulit Kayu Manis
- Gula
Bahan-bahan Sos Cendawan :
- 6 biji Cendawan (dikisar)
- 3 biji Cendawan (dihiris)
- 4 ulas Bawang Putih
- 1 biji Bawang Besar
- Garam
- Lada Hitam
Bahan-bahan Pear Karamel :
- Buah Pear (dihiris tebal)
- Lemon
- Gula
- Kulit Kayu Manis
Cara-cara Penyediaan Daging :
- Gaulkan daging dengan semua bahan dan perapkan selama 20 minit.
- Panaskan kuali dengan sedikit minyak dan masak daging selama seminit sehingga masak.
Cara-cara Penyediaan Sos Cendawan :
- Panaskan kuali bersama minyak dan tumiskan bawang putih, bawang besar,cendawan yang dikisar dan yang dihiris. Masak sehingga kekuningan.
- Kemudian, masukkan krim dan biarkan masak dan menjadi sos.
- Perasakan bersama garam dan lada hitam secukup rasa.
Cara-cara Penyediaan Pear Karamel :
- Panaskan kuali dan masak buah pear bersama lemon, kulit kayu manis dan gula sehingga keperangan dan menjadi karamel.
- Ketepikan untuk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment