- 300gm Daging Ribeye (dipotong dadu)
- 2 biji Cili Bengala (hijau/merah)
- 10 biji Cendawan Swiss Brown
- 1 biji Buah Pear
- 2 biji Tomato Merah (dadu)
- 1 biji Bawang Kuning
- 3 ulas Bawang Putih
- 4 tangkai Cili Kering
- Sedikit Daun Pasli (dicincang)
- 3 tangkai Daun Bawang
- 10 tangkai Kacang Pea (dicincang)
- Garam
- Lada Hitam
- Minyak (untuk menumis)
- Kulit Kayu Manis
Cara-cara :
- Tumis bawang merah, bawang putih, cili kering sehingga naik bau.
- Masukkan daging dan buah pear dan tunggu sehingga daging masak.
- Selepas itu, masukkan cendawan swiss brown ,cili benggala, tomato, kacang pea dan daun pasli. Gaul sehingga rata.
- Apabila mendidih masukkan garam, lada hitam dan reneh lama sikit sehingga pekat.
No comments:
Post a Comment