Thursday, December 1, 2011

Daging Reneh Tiga Rasa - Zuraidah


Bahan-bahan :
  • 300gm Daging Ribeye (dipotong dadu)
  • 2 biji Cili Bengala (hijau/merah)
  • 10 biji Cendawan Swiss Brown
  • 1 biji Buah Pear
  • 2 biji Tomato Merah (dadu)
  • 1 biji Bawang Kuning
  • 3 ulas Bawang Putih
  • 4 tangkai Cili Kering
  • Sedikit Daun Pasli (dicincang)
  • 3 tangkai Daun Bawang
  • 10 tangkai Kacang Pea (dicincang)
  • Garam
  • Lada Hitam
  • Minyak (untuk menumis)
  • Kulit Kayu Manis

Cara-cara :
  • Tumis bawang merah, bawang putih, cili kering sehingga naik bau.
  • Masukkan daging dan buah pear dan tunggu sehingga daging masak.
  • Selepas itu, masukkan cendawan swiss brown ,cili benggala, tomato, kacang pea dan daun pasli. Gaul sehingga rata.
  • Apabila mendidih masukkan garam, lada hitam dan reneh lama sikit sehingga pekat.

No comments:

Post a Comment