- Tepung
- Campuran Beri
- Krim
- Telur
- Daun Pandan
- Keju Parmesan
- Gula
- Garam
- Vanila
Cara-cara :
- Masukkan tepung di dalam mangkuk bersama krim, telur, garam, gula dan air dan pukul ia sehingga sebati dan tidak terlalu pekat.
- Pada masa yang sama, masak air dan masukkan semangkuk gula, daun pandan dan campuran beri.
- Selepas itu, panaskan kuali, dan masak adunan tadi menjadi bentuk bulat seperti lempeng dengan menggunakan senduk yang dalam.
- Apabila adunan tadi masak, letakkan campuran beri tadi di atas adunan dan gulungkan ia. Keluarkan dan ketepikan.
- Dengan menggunakan kuali yang lain, panaskan keju parmesan dan biarkan ianya kering.
Susunan Hidangan :
- Susun ketayap campuran beri di atas pinggan hidangan.
- Hidangkan bersama parmesan cis dan campuran beri (beri hitam, raspberi, beri biru) yang dihias di atas pinggan hidangan.
No comments:
Post a Comment