- 3 biji Telur Ayam
- 30 gm Tepung Gandum (diayak beberapa kali)
- 30 gm Gula Kastor
- 1 sudu teh Essen Vanilla
- 3 sudu besar Mentega ( dicairkan)
Bahan-bahan Krim Keju Beri :
- 250gm Krim Keju
- Strawberi
- Raspberi
- Beri Hitam
- Beri Biru
- Goose Beri
Cara-cara Penyediaan Kek Span :
- Pukul telur bersama gula sehingga kembang.
- Masukkan tepung sikit demi sedikit.
- Kemudian, masukkan esen vanila dan tuangkan mentega cair. Kacau bahan-bahan sehingga sebati.
- Selepas itu, tuangkan ia ke dalam loyang kek.
- Panaskan ketuhar dengan suhu 180 darjah celcius dan bakar ia selama 20 minit atau sehingga masak.
Cara-cara Penyediaan Krim Keju Beri :
- Masak strawberi, raspberi, beri hitam dan beri biru bersama gula sehingga hampir hancur.
- Kemudian, pukul krim keju sehingga kembang dan masukkan strawberi, raspberi, beri hitam dan beri biru ke dalamnya. Gaul sehingga rata.
Susunan Hidangan :
Hiaskan kek span bersama krim keju beri dan hiaskan ia bersama strawberi, “goose” beri, beri hitam dan beri biru.
No comments:
Post a Comment