- ½ cawan Timun Laut (dihiris besar)
- 4 ekor Udang (saiz besar)
- ¼ cawan Fungus Hitam (dihiris)
- ¼ cawan Cendawan Shimeji (dihiris)
- ¼ batang Lobak Merah (dihiris)
- 1 ulas Bawang Putih (dicincang)
- 1 inci Halia
- ½ cawan Brokoli (dipotong besar dan dicelur)
- Stok Maggi Master
- Sos Tiram
Cara-cara :
- Panaskan kuali bersama minyak dan tumiskan bawang putih, hal dan bawang merah sehinga lembut.
- Kemudian, masukkan cendawan, fungus hitam, udang dan lobak merah. Kacau sehingga rata.
- Selepas itu, masukkan gamat dan perisakan dengan sos tiram, Stok Maggi Master, lada sulah dan gula.
Susunan Hidangan :
- Susun gamat, udang dan cendawan goreng di atas pinggan hidangan.
- Sedia untuk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment