- Daging Ribeye
- Cendawan (dihiris)
- Jalapeno (dipotong dadu)
- Krim
- Bawang Holland (dipotong dadu)
- Rosemary
- Chives
- Kubis
- Buah Pear Hijau
- Cuka
- Telur Kuning
- Jintan Manis
- Jintan Putih
- Lada Hitam
Cara-cara :
- Panaskan kuali dan panggakan daging selama 4 minit dikedua-dua belah bahagian dan masukkan kedalam ketuhar dengan suhu 180 darjah celcius selama 10 minit.
- Selepas itu,masakkan cuka, lemon, jintan manis serta jintan putih diatas kuali.
- Kemudian, masukkan jalapeno, bawang holland dan buah pear hijau dan gaul sehingga rata.
- Campurkan kubis kecil bersama lada hitam dan garam. Masak bahan-bahan sehingga ia keperangan dan masukkan cendawan yang telah dihiris.
- Akhir sekali, masukkan sedikit air dan krim dan biarkan mereneh selama 2-3 minit.
- Setelah siap, tutupkan api dan letakkan kuning telur mentah di atas stik yang masih panas. Ia akan masak dengan sendirinya.
- Hidangkan daging mata-mata di atas pinggan hidangan dan sedia untuk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment