Friday, December 2, 2011

Ceriang Manis - Imelda


Bahan-bahan Puding Nasi :
  • Beras
  • Susu
  • Krim
  • Parutan Lemon
  • Gula
  • Garam

Bahan-bahan Beri Kompote (Berry Compote) :
  • Berries
  • Gula
  • Lemon

Bahan-bahn 'Fruits Bruchetta' :
  • Pisang
  • Raspberi
  • Blueberi
  • “French Toast”
  • Mentega
  • Krim Cheese

Cara-cara Penyediaan Puding Nasi :
  • Beras direndam dengan air, dan rebus dengan susu dan masukkan sedikit parutan lemon, gula dan masak sehingga didih.
  • Masukkan krim bila pudding hendak mula mendidih.
  • Pastikan rasanya sebati dengan memasukkan sedikit garam secukup rasa.

Cara-cara Penyediaan Beri Kompote (Berry Compote) :
  • Renehkan beri bersama lemon sehingga masak.
  • Ketepikan untuk dihidang.

Cara-cara Penyediaan 'Fruits Bruchetta' :
  • Bakar “French Toast” dengan mentega sehingga kuning.
  • Panaskan kuali dan masukkan mentega dan pisang. Masak sehingga keperangan dan menjadi karamel.
  • Selepas itu, susun beri dan pisang bersama keju.

Susunan Hidangan :
  • Hidangkan pudding nasi bersama beri “compote” dan buah “bruchetta”.
  • Sedia untuk dihidangkan.

No comments:

Post a Comment