- Fennel
- Jalepeno
- Cuka
- Gula
- Garam
- Lemon
Bahan-bahan Daging Ribeye :
- Bawang Putih
- Daging Ribeye
- Cendawan Swiss Brown
- Cendawan Portebello
- Krim Pekat
- Daun Parsli
Bahan-bahan Salad Pear :
- Buah Pear
- Keju (feta)
- Pastri Puff
Cara-cara Penyediaan Clutney :
- Renehkan fennel, jalepeno dan cuka dalam periuk kecil sehingga kering.
- Kemudian tambahkan gula dan sedikit lemon dan biarkannya masak keemasan.
- Ketepikan untuk hidangan.
Cara-cara Penyediaan Daging Ribeye :
- Perapkan ribeye dengan garam, lada dan minyak.
- Panaskan kuali bersama minyak dan tumiskan cendawan bersama mentega dan bawang putih.
- Tambahkan garam dan lada hitam secukupnya setelah masak, gaul sehingga rata dan ketepikan.
- Dengan menggunakan kuali yang sama, masak ribeye selama 6-7 minit dan ketepikan.
- Masih menggunakan kuali yang sama, masukkan semula tumisan cendawan bersama krim dan daun pasli.
- Setelah masak, masukkan semula daging ribeye ke dalam kuali dan tutupkan api.
- Biarkan daging rehat sebelum hidangan.
Cara-cara Penyediaan Salad Pear :
Bakarkan buah pir dan keju didalam ketuhar bersama kepingan kacang dan pastri puff yang dipotong kepada bentuk tiga segi panjang
No comments:
Post a Comment