- Pear (dipotong dadu)
- 1 1/2 cawan Air
- 4 sudu besar Gula Perang
- 4 sudu besar Jus Lemon
- 1 sudu teh Biji Lada Hitam (ditumbuk kasar)
Bahan-bahan Sayuran Zucchini dan Bawang Putih :
- Zucchini Kuning (dipotong panjang)
- Zucchini Hijau (dipotong panjang)
- Bawang Putih
- Serbuk Cili
- Garam dan Lada Sulah
- Chives (dipotong kecil)
- Mentega
Bahan-bahan Bungkusan Daging Jalapeno :
- 1 sudu teh ‘Balsamico’
- Minyak
- Daging (dihiris)
- Cendawan (dihiris)
- Bawang Putih
- Jalapeno (dihiris)
- Garam
- Lada Hitam
- Pastri Puff (dibahagi kepada 4 petak)
Cara-cara Penyediaan Acar Pear :
- Panaskan periuk bersama air dan rebuskan pear dengan suhu yang sederhana.
- Apabila pear menjadi sedikit lembut, masukkan gula perang, jus lemon dan serbuk lada hitam.
- Biarkan ia masak sehingga sedikit pekat.
- Ketepikan dan sejukkan.
Cara-cara Penyediaan Sayuran Zucchini dan Bawang Putih :
- Panaskan minyak dan masukkan sayuran zucchini kuning dan hijau.
- Kemudian masukkan bawang putih dan perisakan ia bersama garam, lada sulah dan sedikit chili flakes.
- Apabila masak, tutup api, dan masukkan mentega dan ‘chives’.
- Ketepikan untuk dihidang.
Cara-cara Penyediaan Bungkusan Daging Jalapeno :
- Panaskan kuali bersama minyak dan masukkan hirisan daging dan cendawan. Kemudian masukkan bawang putih dan hirisan jalapeno.
- Tambahkan perisa garam, lada hitam, balsamico dan gaulsehingga rata. Kemudian,biarkan ia sejuk dan tepikan.
- Selepas inti sejuk, letakkan inti daging pada bahagian tengah pastri. Sambungkan bucunya.
- Akhir sekali, bakar ia selama 10 minit dengan suhu 180 darjah celcius atau sehingga masak.
No comments:
Post a Comment