Wednesday, December 7, 2011

Kambing Panggang Bersama Sos Tomato Rosemary & Ayam Perapan Madu Kicap - Kumpulan Biru


Bahan-bahan Kambing Panggang :
  • Garam
  • Lada Hitam
  • Mustard Dijon
  • Rosemary
  • Minyak Zaitun

Bahan-bahan Sos Tomato Rosemary :
  • Tomato Pronto
  • Buah Tomato (di potong dadu)
  • Stok Ayam
  • Bawang Holland (dipotong dadu)
  • Bawang Putih (dicincang halus)
  • Herba Rosemary
  • Garam dan Lada
  • Mentega

Bahan-bahan Ayam Perapan Madu Kicap :
  • Sos Soya
  • Gula Perang (direbus dalam air sehingga cair - gantian madu)
  • Lada Hitam
  • Bawang Putih

Cara-cara Penyediaan Kambing Panggang :
  • Perapkan Kambing sebelum panggang.
  • Ambil Kambing yang telah diperapkan dan panggang.

 Cara-cara Penyediaan Sos Tomato Rosemary :
  • Reneh kesemua bahan sehingga sebati.
  • Apabila masak, tutup api dan masukkan mentega sehingga cair dan sebati.

 Cara-cara Penyediaan Ayam Perapan Madu Kicap :
  • Reneh sos soya, gula perang, lada hitam dan bawang putih bersama ayam.
  • Renehkan ayam sehingga separuh masak.
  • Kemudian panggangkan ayam yang telah direneh separuh masak tersebut.

 Kumpulan Biru: Imelda(Ketua), Ary Malik, Felix, Ezani, Azlina, Brian, Saiful

No comments:

Post a Comment