Pulau Kerapu Terapung - Hui Ting
Bahan-bahan :
- 1 ekor - Ikan kerapu
- 4 inci - Halia (dihiris kasar)
- 4 ulas - Bawang putih
- 2 biji - Tomato
- 1 cawan - Ikan bilis
- 1 cawan - Susu
- 2 sudu besar - Tepung
- 1 biji - Telur
- 1 keping - Taufu keras
Cara-cara :
- Panaskan ketuhar pada suhu 200’c
- Keringkan kulit ikan dan ratakan garam pada ikan. Kemudian, tuangkan sedikit minyak di atas pembalut aluminium, dan bakar ikan tersebut selama 20 minit atau sehingga ranggup.
- Selepas itu, masukkan ikan bilis dan tulang ikan dan reneh selama 45 minit. Kemudian masukkan tomato dan susu. Tambahkan gula secukup rasa.
- Kemudian, perasakan ikan dengan garam dan lada, kemudian salutkan daging ikan dengan telur dan tepung. Goreng sehingga keperangan.
- Hidangkan sup dengan ketulan taufu dan daging ikan goreng disertai kulit ikan.
No comments:
Post a Comment