- 1 bungkus Maggi Perisa Kari
- 2 biji Bawang Putih (dicincang)
- 1/2 biji Lada Benggala (dipotong halus)
- 2 ekor Udang
- 2 biji Telur
- Gula dan Garam secukup rasa
- 100gm Keju Parmesan
Cara-cara :
- Rebus mee maggi sehingga separuh masak. Selepas masak, toskan maggi tersebut.
- Tumis bawang putih, masukkan udang, lada benggala dan perencah kari.
- Goreng telur dadar, biar telur menjadi lapisan nipis - untuk menggulung.
- Letakkan maggi goreng tadi ke atas telur dan gulungkan telur dadar tadi yang berisi maggi menjadi empat segi.
- Goreng udang, kemudian salutkan dengan parmesan dan goreng sekali lagi.
- Hiaskan kesemua makanan diatas pinggan.
- Akhir sekali, taburkan perencah kari dan keju parmesan di atas pinggan.
No comments:
Post a Comment