Tuesday, November 29, 2011

Maggi Diana - Deena


Bahan-bahan :

  • 1 bungkus Maggi Perisa Kari
  • 2 biji Bawang Putih (dicincang)
  • 1/2 biji Lada Benggala (dipotong halus)
  • 2 ekor Udang
  • 2 biji Telur
  • Gula dan Garam secukup rasa
  • 100gm Keju Parmesan



Cara-cara :

  • Rebus mee maggi sehingga separuh masak. Selepas masak, toskan maggi tersebut.
  • Tumis bawang putih, masukkan udang, lada benggala dan perencah kari.
  • Goreng telur dadar, biar telur menjadi lapisan nipis - untuk menggulung.
  • Letakkan maggi goreng tadi ke atas telur dan gulungkan telur dadar tadi yang berisi maggi menjadi empat segi.
  • Goreng udang, kemudian salutkan dengan parmesan dan goreng sekali lagi.
  • Hiaskan kesemua makanan diatas pinggan.
  • Akhir sekali, taburkan perencah kari dan keju parmesan di atas pinggan.

No comments:

Post a Comment