- 4 ekor Udang Harimau
- 50gm Cili Kering
- 1 tangkai Cili Merah
- 3 ulas Bawang Putih
- 4 biji Bawang Merah Kecil
- Sedikit Jintan Putih
- 30ml Santan
- 3 ulas Durian
- Ikan bilis
- ½ biji Tomato
- 1 biji Kobis Ungu
Cara-cara :
- Kisarkan bawang putih, bawang merah, cili kering, serbuk kunyit.
- Tumiskan bahan kisar.
- Masukkan tomato bila bahan tumis sudah masak.
- Diikuti pula dengan durian.
- Setelah durian larut di dalam tumisan, masukkan santan.
- Tutup api setelah santan masak.
- Salutkan udang dengan sos durian sambal tersebut dan gorengkan dengan sedikit minyak.
- Hidangkan udang tersebut bersama sambal tadi.
No comments:
Post a Comment