- Isi durian
- Gula
- Garam
- Perasa vanila
- Mentega
- Susu
- Madu
- Coklat (dicairkan dan disimpan)
- Kacang (dikisar)
- Roti
Cara-cara :
- Masukkan isi durian, perisa vanila, susu, gula dan garam ke dalam periuk dan masak hingga harum.
- Ambil roti, sapu mentega dan salai hingga garing dan keemassan.
- Cairkan coklat menggunakan bain-marie.
- Ambil kacang yang dikisar, sangai dengan mentega, gula dan garam.
- Sapu isi durian yang dimasak pada roti dan lapiskan hingga beberapa tingkat.
- Sapu coklat cair di sekelilingnya dan salut dengan kacang. Biarkan ia di dalam pendingin.
- Untuk sos, masukkan susu dan madu ke dalam kuali kecil dan panaskan.
- Ambil sedikit isi durian yang dimasak dan larutkan sedikit di dalam sos.
- Biarkan ia sejuk dan hidangkan.
No comments:
Post a Comment