Tuesday, November 29, 2011

Salad Maggi Mediterranean dan Keju Kari - Zahin


Bahan-bahan :

  • Mee Maggi
  • Perencah Maggi Kari
  • Lada Benggala (potong dadu)
  • Udang
  • Ketumbar (dihiris)
  • Buah Zaitun
  • Keju (diparut)
  • Minyak
  • Limau (Jus)



Cara-cara :

  • Potong dan bersihkan udang.
  • Perapkan ia bersama Perencah Maggi Kari setelah diperap, goreng ia sehingga masak.
  • Rebus mee Maggi hingga anjal.
  • Ambil jus limau dan masukkan sedikit Perencah Maggi Kari, sedikit ketumbar, buah zaitun dan lada benggala.
  • Masakkan gula dan minyak menggoreng udang secukup rasa.
  • Untuk keju kari, ambil keju yang telah dikisar dan campur dengan sedikit serbuk kari.
  • Masukkan ke dalam kuali dan masak sehingga garing.

No comments:

Post a Comment