- 1 bungkus Maggi Perisa Kari
- Tomato (dikisar halus)
- Lada Benggala Merah (dibakar atas api)
- Lada Bengala Hijau (dibakar atas api)
- Daun Thyme Segar
- Lada Hitam
- Bawang Putih (dicincang halus)
- Cili Padi (dicincang halus)
- Garam
- Gula
- Udang (disiang kulitnya)
Cara-cara :
- Celur maggi dan toskan dan letakkan sedikit minyak.
- Lada benggala yang direndam dengan air dan kopek kulitnya lalu dipotong dadu.
- Tumiskan bawang putih sebentar kemudian masukkan tomato kisar tumiskan kemudian masukkan lada benggala.
- Apabila sudah mendidih, masukkan udang, lada hitam, cili padi thyme, garam dan gula.
- Setelah 3-5 minit memasak udang tersebut, ia boleh dihidangkan.
No comments:
Post a Comment