Bahan-bahan Roti :
Roti Bakar Perancis (French Toast)
- Telur
- Krim
- Gula
- Roti Perancis (dipotong kepada hirisan besar)
Bahan-bahan Buah Pear Caramel :
Buah Karamel ‘Pear’
- Buah pear dipotong dadu
- Jus lemon
- Gula
- Serbuk kayu manis
- Sedikit garam
Cara-cara Memasak Roti :
- Pukul telur, krim dan gula sehingga sebati.
- Celup Roti Perancis dalam adunan tersebut dan goreng di dalam minyak yang panas sehingga keperangan.
- Sedia untuk dihidangkan.
Cara-cara Memasak Buah Pear Caramel :
- Panaskan kuali dengan gula. Pastikan gula cair dan warna bertukar ke perang.
- Masukkan ‘pear’ dan sedikit garam.
- Kemudian masukkan serbuk kayu manis.
- Masak hingga ‘pear’ itu lembut.
- Masukkan jus lemon mengikut rasa.
Hidangan :
- Letakkan satu hiris Roti Perancis di atas pinggan.
- Letak sedikit buah oren bersama sosnya ke atas.
- Letak satu kumpulan krim ‘Whipping’ ke atas dan sedia untuk dihidangkan.
**Kumpulan Merah terdiri daripada Brian(Ketua), Imelda, Wahidan, Zuraidah, Ezani, Azilah, Danial, Zamir, Felix, dan Saiful.
No comments:
Post a Comment