- Tepung
- Mentega (sejuk)
- Kacang Badam (dikisar)
- Serbuk Susu
- Gula Merah
- Garam
- Nenas
- Manga
- Strawberi
- Gula Icing
- Air
Bahan-bahan Kastard :
- Kuning Telur
- Susu (suam)
- Gula
- Tepung Jagung
Cara-cara Penyediaan Crumble :
- Gaulkan semua bahan crumble dan bakar di ketuhar selama 20 minit pada suhu 180 darjah celcius.
- Masak buah-buahan selama 10 minit atau sehingga semua rasa rehat.
- Letak buah-buahan di bawah dan taburkan crumble di atas.
Cara-cara Penyediaan Kastard :
- Tuangkan susu ke dalam telur perlahan-lahan sambil memukul.
- Letakkan mangkuk campuran tadi di atas periuk yang ada air mendidih dan kacau selama 10 minit.
- Letakkan tepung jagung jika tidak cukup pekat.
Pasukan Biru: Shahriah (Ketua Kumpulan), Ary Malik, Deena, Zamir, Zahin, Kamaruzzaman, Azlina, Mastura, Brian
No comments:
Post a Comment