- 2 bungkus Maggi Perisa Kari (rebus dan toskan)
- 3 biji Bawang Putih (dipotong dadu)
- 3 biji Tomato Ceri (dipotong dadu)
- Minyak
- 4 ekor Udang (buang kulit dan dipotong dadu)
- 3 helai Kobis Panggang (celur dan keringkan)
Bahan-bahan Sos :
- Daun Ketumbar (mayang halus)
- Tomato Ceri (dipotong dadu)
- Minyak
- Lemon
- Garam
- Lada Sulah
- Lada Hitam
Cara-cara :
- Panaskan sedikit minyak dan tumiskan bawang putih, tomato ceri dan udang.
- Masukkan maggi yang telah telah dicelar dan campurkan bersama rempah kari. Angkat dan ketepikan.
- Bentangkan daun kobis celur. Isikan dengan maggi goreng. Gulungkan dengan kemas.
- Curahkan bersama sos diatasnya dan hidangkan.
No comments:
Post a Comment