- 2 batang Sosej Berempah
- Daun Parsli segengam
- 1/2 Roti focaccia (ditos dan dihancurkan)
- Garam
- Lada
- Minyak sedikit
Bahan-bahan B :
- 1 tin Tomato
- 4 ulas Bawang Putih (dicincang)
- 2 biji Bawang Merah (dicincang)
- 1/2 Roti Focaccia
- Air secukupnya
- Minyak
Bahan-bahan C :
- 1 Ubi Bit (diparut)
- 1 biji Limau (diambil jus)
- 3 sudu besar Gula
- Roti Ciabatta
- Parmesan Parut
Bahan-bahan D :
Salad Campuran Pic (dihiris dan dipanggang bahan yang ditoskan)
Cara-cara :
- Kisarkan bahan A sehingga mendapat pes yang cukup pekat untuk dibuat bebola.
- Salutkan dengan serbuk roti.
- Goreng sehingga ranggup.
- Tumiskan bawang merah selama 15 minit dalam minyak secukupnya.
- Tambahkan tomato dan sedikit roti focaccia yang dihancur.
- Tambah garam dan lada secukup rasa.
- Masukkan bebola daging (langkah 1) untuk direneh dalam sos tomato bersama sedikit daun parsli.
- Renehkan bahan C sehingga masak. Kisarkan dan tapiskannya.
- Campurkan dengan minyak neuvida untuk membuat vinegrette.
- Campurkan bahan D bersama vinaigrette dan hidangkan dengan roti ciabatta yang dibakar, bebola dan sos tomato dan taburkan cheese parmesan.
No comments:
Post a Comment