- 3 Kaki Ayam
- 1 biji Kubis Merah
- Lobak Merah (dihiris halus)
- Bawang Merah
- 4 helai Daun Ketumbar (dihiris)
- 30gm Tang Hoon
Bahan-bahan Sos :
- Kulit Limau Nipis (diparut)
- 3 biji Limau Nipis (ambil jusnya)
- 1 sebatang Bunga Kantan (dihiris kecil)
- 3 sudu Besar Gula
- 1 sudu kecil Garam
- 4 sudu besar Minyak Neuvida
- 2 tangkai Cili Padi
Cara-cara :
- Rebuskan tang hoon dan keluarkan apabila sudah lembut.
- Masukkan dalam air sejuk.
- Rebuskan kaki ayam dan keluarkan sebaik sahaja sudah masak. Jangan masak lama sebab kulit kaki ayam akan menjadi lembut.
- Asingkan kulit kaki ayam daripada tulang kaki ayam. Masukkan dalam air sejuk.
- Campurkan semua bahan-bahan untuk sos.
- Keringkan semua bahan-bahan untuk salad kaki ayam dengan tisu dapur.
- Campurkan sos dengan salad.
No comments:
Post a Comment