- Udang
- Minyak Neuvida
- Soo Hoon
- Jagung
- Kuning Telur
- Daun Ketumbar
- Mayoneise
- Daun Salad
- Lada Merah
- Limau
Cara-cara :
- Bersihkan udang selepas dikupas kulitnya.
- Lembutkan mee suhun di dalam air panas.
- Potong jagung dan ambil bijinya untuk dimasak dalam air selama 7 minit.
- Hiris daun ketumbar dan lada merah. Ketepikan.
- Guna kuning telur sahaja dan sebiji limau. Pukul sehingga sebati, masukkan minyak Neuvida dan pukul hingga pekat,untuk membuat mayoneise.
- Pukul sebiji telur dan masukkan garam, ketumbar, lada merah. Gaulkan udang dan bungkuskan udang dengan mee suhun.
- Campurkan soo hoon, jagung, limau, ketumbar, dan lada merah. Gaul hingga sebati.
- Sediakan daun salad dan bungkuskan bahan-bahan tadi.
- Susun udang di pinggan dengan mayoneise ditepi dan potong salad yang di bungkus.
No comments:
Post a Comment