Pai Itik Derai - Zahin
Bahan-bahan :
- Itik
- Bawang (dipotong dadu)
- Lada benggala (dipotongdadu)
- Cendawan portobelo (dipotongdadu)
- Keju mozzorela (dihiris)
- Garam dan lada hitam
- Kulit itik
- Garam dan lada putih
- Buah peach
- Garam dan lada putih untuk sos
- Gula minyak itik
- Tepung
- Mentega
- Garam dan lada putih untuk dijadikan crumble
Cara-cara :
- Ambil isi itik dan asingkan dari kulit dan simpan kulitnya.
- Pan-fry isiitik, kemudian bakar. Biarkan rehat dan hiris halus
- Pan-fry bawang, lada dan cendawan
- Hiris keju
- Ambil kulit itik dan perap. Kemudian bakar di dalam ketuha
- Potong buah peach, kemudian salai, kisar dan letak minyak itik, rempah secukup rasa
- Buat ‘crumble’ dan bakar
- Ambil semua bahan, susun di pinggan dan hidang
No comments:
Post a Comment