Saturday, November 12, 2011

Pai Itik Derai - Zahin


Bahan-bahan :
  • Itik
  • Bawang (dipotong dadu)
  • Lada benggala (dipotongdadu)
  • Cendawan portobelo (dipotongdadu)
  • Keju mozzorela (dihiris)
  • Garam dan lada hitam
  • Kulit itik
  • Garam dan lada putih
  • Buah peach
  • Garam dan lada putih untuk sos
  • Gula minyak itik
  • Tepung
  • Mentega
  • Garam dan lada putih untuk dijadikan crumble
Cara-cara :
  • Ambil isi itik dan asingkan dari kulit dan simpan kulitnya.
  • Pan-fry isiitik, kemudian bakar. Biarkan rehat dan hiris halus
  • Pan-fry bawang, lada dan cendawan
  • Hiris keju
  • Ambil kulit itik dan perap. Kemudian bakar di dalam ketuha
  • Potong buah peach, kemudian salai, kisar dan letak minyak itik, rempah secukup rasa
  • Buat ‘crumble’ dan bakar
  • Ambil semua bahan, susun di pinggan dan hidang

No comments:

Post a Comment