Nasi Kepal Halia Berinti dan Zucchini Panggang Bersama Minyak Udang - Hui Ting & Imelda
Bahan-bahan :
- 3 ekor udang yang dicincang kasar
- 6 biji cendawan
- 3 inci halia
- 3 sudu beras
- 3 sudu beras Perang
- ½ cawan santan
- ½ cawan susu
- 2 ulas bawang Putih
- 1 batang zucchini
- Air secukup rasa
- Minyak secukup rasa
- Lada hitam Secukup rasa
- Garam secukup rasa
Cara-cara :
- Tumis halia dan bawang putih hingga naik bau dan kuning.
- Masukkan sedikit air, susu, santan dan beras.
- Masak nasi dan gaul selalu hingga masak.
- Panggang Zucchini, cendawan & udang hingga masak, gaulkan dengan garam & lada hitam secukup rasa.
- Kepal nasi menggunakan sebelah sudu dan isi dengan isi udang dan cendawan, kepal kemas.
- Susun atas Zucchini panggang dan hias dengan cendawan, halia goreng dan isi udang.
- Sedia untuk dimakan.
No comments:
Post a Comment