- Tepung gandum
- Telur
- Garam
- Lada putih
- Air
- Lobak merah
- Lada benggala hijau
- Lada benggala merah
- Lada benggala kuning
- Cendawan putih
- Bawang
- Garam
- Lada hitam
- Serbuk cili
- Udang
- Minyak
- Mentega
- Jus Lemon
- Santan
- Mangga
- Gula
- Kayu manis
- Garam
- Serbuk lada
Bahan lempeng dicampurkan semua kemudian dikisar.
Cara-cara Membuat Inti :
- Bawang dicincang, sayur-sayuran dipotong halus.
- Udang dipotong dadu.
- Masukkan bawang sehingga baunya naik.
- Kemudian masukkan udang.
- Masukkan sayur-sayuran tadi, garam dan serbuk cili dan lada hitam.
- Masak sehingga layu.
- Masukkan kesemua bahan untuk sos.
- Masak sehingga didih.
- Kemudian Kisar.
No comments:
Post a Comment