Bahan-bahan :
- ‘Fillet’ Ikan kerapu
- Halia (dikisar)
- Tepung
- Garam
- Lada putih
- Daun leeks (dihiris halus)
- Lobak Putih (dihiris halus)
- Cili merah (dihiris)
- Kucai (dipotong dua)
- Cuka
- Sos tiram
Cara-cara Memasak Ikan :
- Rendam ‘fillet’ ikan kerapu di dalam kisaran halia.
- Kemudian, gaul tepung bersama lada putih, garam dan halia.
- Salut isi kerapu dengan tepung dan kemudian digoreng.
Cara-cara Memasak Salad :
- Panaskan periuk bersama air dan rebus daun leeks dan lobak putih hingga lembut. Masukkan kucai dan padamkan api.
- Toskan sayuran yang direbus, kemudian masukkan ke dalam mangkuk, campurkan dengan hirisan cili.
- Untuk sos, campurkan sos tiram, cuka, gula dan bawang putih.
- Curahkan sos di atas sayuran.
Hidangan :
- Goreng kacang ginko, kemudian diletakkan bersama salad.
- Akhir sekali, siram ikan dengan minyak panas.
No comments:
Post a Comment