Cendawan Portobello Lemon Panggang Bersama Asparagus & Sos Hollandaise Disumbat Udang Bawang Putih - Nik Michael & Kamaruzzaman
Bahan-bahan :
- 4 biji Cendawan Portobello
- ½ biji lemon
- Bawang putih
- Udang
- Serbuk paprika
- Minyak
- Garam
- Lada hitam
- Telur kuning
- Lemon
- Mentega cair
- Garam
- Lada hitam
- Asparagus
Cara-cara :
- Perapkan cendawan dengan lemon.
- Panggangkan cendawan.
- Tumiskan bawang putih dengan udang yang telah dilumur dengan serbuk paprika.
- Sumbatkan cendawan dengan udang dan taburkan bawang putih goreng diatasnya.
- Rebuskan asparagus sehingga lembut.
- Cairkan mentega.
- Kacaukan telur kuning dengan sedikit lemon.
- Menggunakan “double boil” kacaukan telur kuning dengan mentega cair.
- Masukkan mentega sedikit demi sedikit.
- Hidangkan asparagus bersama sos hollandaise diatasnya.
No comments:
Post a Comment