Thursday, November 10, 2011

Udang Panggang Dengan Pesto Ketumbar - Zahin


Bahan-bahan :
  • Udang
  • Ketumbar
  • Minyak
  • Garam

Cara-cara :

  • Ambil udang dan bersihkannya
  • Ambil udang tersebut dan perap ia di dalam pes yang dibuat selama 10 minit
  • Ambil udang yang diperap dan panggang hingga warnanya keemasan

CEVICHE UDANG EPAL

Bahan-bahan :
  • Udang
  • Epal
  • Jus lemon
  • Lada benggala merah, hijau, kuning (dipotong dadu)
  • Garam
  • Gula

Cara-cara :
  • Bersihkan udang dan potongnya menjadi kuib besar
  • Goreng kuib udang itu sehingga separuh masak
  • Udang akan dimasak lagi di dalam jus lemon
  • Campur semua bahan di dalam balang dan biarkan ia perap

MINYAK LADA

Bahan-bahan :
  • Lada kering
  • Minyak
  • Garam

Cara-cara :

Masukkan lada, minyak, garam kisar hingga lumat

No comments:

Post a Comment