Bahan-bahan :
- Udang
- Ketumbar
- Minyak
- Garam
Cara-cara :
- Ambil udang dan bersihkannya
- Ambil udang tersebut dan perap ia di dalam pes yang dibuat selama 10 minit
- Ambil udang yang diperap dan panggang hingga warnanya keemasan
CEVICHE UDANG EPAL
Bahan-bahan :
- Udang
- Epal
- Jus lemon
- Lada benggala merah, hijau, kuning (dipotong dadu)
- Garam
- Gula
Cara-cara :
- Bersihkan udang dan potongnya menjadi kuib besar
- Goreng kuib udang itu sehingga separuh masak
- Udang akan dimasak lagi di dalam jus lemon
- Campur semua bahan di dalam balang dan biarkan ia perap
MINYAK LADA
Bahan-bahan :
- Lada kering
- Minyak
- Garam
Cara-cara :
Masukkan lada, minyak, garam kisar hingga lumat
No comments:
Post a Comment