Bahan-bahan Untuk Perapan :
- 1 Fillet Ikan Merah
- Garam dan lada secukup rasa
- 5 cili merah
- 4 biji bawang putih
- 6 biji bawang merah kecil
- 1 sudu kecil gula
- 1 sudu kecil garam
- 1 sudu kecil lada putih
- 2 biji Avacado
- 1 biji limau
- 1 batang cili
- 1 sudu kecil gula
- 1 sudu kecil garam
- ¼ biji nenas
- ¼ biji nenas
- ¼ batang cili untuk dihiris
- Perap ikan dengan perapan selama 10-20 minit (tepi tulang sahaja).
- Panggang ikan dengan frying pan.
- Gorengkan nenas yang akan diguna untuk hiasan.
- Campurkan campuran guacamole.
- Dalam pingan besar, letakkan guacamole dan lapiskan nenas goreng atasnya.
- Lapis ikan atas nenas dan hiaskannya dengan hirisan cili serta parsley yang telah dipotong.
No comments:
Post a Comment