- Daging kisar
- Daging Kambing kisar
- Bawang Kuning kisar
- Serbuk Bawang Putih
- Rosemary
- Keju Cheddar (dipotong dadu)
- Telur
- Minyak
- Cuka
- Garam
- Air
- Jelly Pudina
- Mustard
- Madu
- Mayonis
- Garam
- Gaulkan daging kisar, daging kambing kisar, bawang kuning kisar dan serbuk bawang putih. Nisbah daging lembu dan daging kisar ialah 50/50.
- Bentukkan bebola kecil mengikut porsi yang dikehendaki.
- Sumbatkan bebola dengan sebiji dadu keju cheddar.
- Gorengkan dengan sedikit minyak . Gunakan api yang besar untuk warna yang dikehendaki. Apabila telah tercapai, perlahankan api sehingga cukup masak. Terbalikkan burger hanya sekali supaya isi di dalam lembut.
- Kisarkan telur, cuka, garam dan masukkan minyak sedikit demi sedikit.
- Campurkan air untuk mencairkan jika terlalu pekat.
Digaulkan secukup rasa.
Kumpulan Biru: Deena(ketua kumpulan), Shahriah, Ary Malik, Terrence, Raymond, Zahin, Nik Michael, Mastura, Azlina, Amita, Kamaruzzaman
No comments:
Post a Comment