- Daging
- Jus limau
- Cili
- Parsley
- Minyak Berkualiti
- Garam
- Lada Hitam
- Lada Putih
- Stok Perasa
- Daun Limau
- Ambil daging dan dipukul sedikit agar lembut.
- Perap daging dengan sedikit minyak, lada hitam, cili dan daun limau, serta sedikit stok perasa.
- Setelah perap, pan-fry daging tersebut.
- Setelah memasak, biarkan ia rehat sebentar.
- Setelah rehat, hiris daging dengan halus dan rendam hirisan tersebut bersama cili, garam, jus limau dan parsley.
- Gulung dan letakkan sedikit perapan di atas gulungan tersebut.
Bahan-bahan :
- Tomato Kecil
- Garam
- Lada Hitam
- Minyak berkualiti
- Potong Tomato menjadi 2 bahagian dan perap bersama garam dan lada hitam.
- Sauté tomato tersebut dengan bahagian belahan di bawah (untuk dapatkan warna yang menarik)
- Letak tomato yang sudah di sauté di atas tisu untuk menyerap minyak lebih.
Bahan-bahan :
- Epal Merah
- Minyak
- Garam
- Lada Hitam
- Stok Perasa
- Potong epal menjadi ketulan.
- Masak ketulan apal didalam periuk dengan sedikit minyak hingga lembut.
- Kisar epal tersebut hingga halus.
- Akhir sekali, letakkan garam, lada hitam, dan sedikit perasa secukup rasa.
No comments:
Post a Comment