Thursday, November 10, 2011

Hirisan Daging Halus Dalam Gabungan Cili Parsley Jus & Limau - Zahin


Bahan-bahan :
  • Daging
  • Jus limau
  • Cili
  • Parsley
  • Minyak Berkualiti
  • Garam
  • Lada Hitam
  • Lada Putih
  • Stok Perasa
  • Daun Limau
Cara-cara :
  • Ambil daging dan dipukul sedikit agar lembut.
  • Perap daging dengan sedikit minyak, lada hitam, cili dan daun limau, serta sedikit stok perasa.
  • Setelah perap, pan-fry daging tersebut.
  • Setelah memasak, biarkan ia rehat sebentar.
  • Setelah rehat, hiris daging dengan halus dan rendam hirisan tersebut bersama cili, garam, jus limau dan parsley.
  • Gulung dan letakkan sedikit perapan di atas gulungan tersebut.
TOMATO KECIL DI SAUT

Bahan-bahan :
  • Tomato Kecil
  • Garam
  • Lada Hitam
  • Minyak berkualiti
Cara-cara :
  • Potong Tomato menjadi 2 bahagian dan perap bersama garam dan lada hitam.
  • Sauté tomato tersebut dengan bahagian belahan di bawah (untuk dapatkan warna yang menarik)
  • Letak tomato yang sudah di sauté di atas tisu untuk menyerap minyak lebih.
SOS EPAL MERAH

Bahan-bahan :
  • Epal Merah
  • Minyak
  • Garam
  • Lada Hitam
  • Stok Perasa
Cara-cara :
  • Potong epal menjadi ketulan.
  • Masak ketulan apal didalam periuk dengan sedikit minyak hingga lembut.
  • Kisar epal tersebut hingga halus.
  • Akhir sekali, letakkan garam, lada hitam, dan sedikit perasa secukup rasa.

No comments:

Post a Comment